Kaštánkové postavičky jako 3D obrázek

Tvoření s přírodními materiály, který si děti samy nasbírají na podzimní procházce...

Máte doma kaštany? Ne? Tak ještě vyrazte. V dětech probudíte přirozeným způsobem zájem o přírodu a dáváta tak základy kladného vztahu k přírodě a k přirozenému prostředí kolem nás. Probouzí tolik kreativity a fantazie. Pojďte si s námi vyzkoušet veselé kaštánkové postavičky, které díky rámečku vytvoří krásný 3D obrázek, kterým můžete podzimně vyzdobit dětské pokojíčky.

Co budete potřebovat?

 

Postup

krok 1(1)

KROK 1

Hedvábný papír nastříhejte nebo natrhejte na malé kousky a pomocí decoupage lepidla zafixujte na umělém sklu rámečku

Krok 2(1)

KROK 2

Pomocí šídla nebo šroubováku vytvořte díry v kaštanech, aby se Vám s nima lépe pracovalo. Propojte pak kaštan s druhým kaštanem, tak aby vytvářely hlavičku s tělíčkem.

Krok 3(1)

KROK 3

Nastřihejte si modelovací žinilkové drátky, ta abyste z nich mohli vytvořit ruce a nohy. Nepůjde-li nůžkami, vyzkoušejte kleštičky. Ručičky a nožičky nalepte průhledným tekutým lepidlem na tělíčka.

Krok 4(1)

KROK 4

Oblečte tělíčka do oblečení - třeba do sukénky z nasbíraných listů, z hedvábnéh papíru nebo z nějaké zbytkové látky, kterou doma najdete.

Krok 5(1)

KROK 5

Z žinilkových drátků můžete vytvořit i vlásky postaviček. Hotovým postavičkám dolepte očička pomocí průhledného lepidla tavné pistole.

Krok 6(2)

KROK 6

Hotové postavičky uzavřete do 3D rámu. Doporučujeme vybrat ploché kousky kaštanů nebo šířku kaštanu seříznout, aby bylo možné uzavřít. Skla můžete zajistit tavnou pistolí proti otvírání.. Rámeček můžete dozdobit pomocí fixů.

 

Příběh postaviček si můžete i hezky popsat.

Materiál potřebný k tvoření najdete na našich stránkách v kategorii Výtvarná výchova

 

Podělte se s námi o Vaše výrobky a získejte slevu 10% na nákup

Vytvořte vlastní a sdílejte ho s námi. Zasílejte Vaše výrobky a inspiraci na email: antonie.svobodova@chytrehracky.cz a obratem od nás dostanete slevový kód na 10% na nákup v našem eshopu.

 

Budeme se těšit na spoustu další inspirace od Vás.

 

Zdravíme Vás z Chytrých hraček. :)

 

podpis(1)